Postup na bagetky s párkem, šunkou a sýrem
Připravíme si kvásek: trochu vlažného mléka do kterého si rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru a necháme na teplém místě vykynout.
Připravíme si těsto: mouku prosejeme do mísy přidáme sůl, rozpuštěné máslo, zbytek mléka, vejce, vykynutí kvásek a všechno spojíme a vypracujeme hladké těsto, těsto necháme hodinu kynout na teplém místě. Mezitím než nám těsto vykyne si připravíme párky, které můžeme rozkrojit na půlky nebo je nechat celé podle libosti a chuti. Dále šunku, sýr a kečup.
Po vykynutí těsta. Těsto vyndáme z mísy na vál a tvoříme malé válečky, které podélně rozkrojíme a né úplně až na konec, jenom z části. Do prohlubně, která nám vznikla, naneseme kečup přidáme párek položíme plátek šunky a plátek sýra, potřeme rozšlehaným vajíčkem a necháme 10 minut vykynout. Pečeme v předem předehřáté troubě na 180 °C
Upečené bagetky necháme vychladnout a poté konzumujeme.
Do bagetek s párkem můžete přidat i cibuli, koření na pizzu, slaninu, místo obyčejného sýra můžete dát uzený, šunku můžete nahradit vysočinou, herkulesem nebo jiným trvanlivým salámem.