Postup na domácí pizzu
Připravíme si těsto, hladkou mouku prosejeme na vál nebo do mísy (pokud zaděláváte v robotovy). Přidáme sůl, olej, vlažnou vodu, špetku cukru a droždí. Těsto uhněteme do hladka a necháme kynout cca hodinu na teplém místě.
Mezitím, co nám těsto kyne, si připravíme suroviny, které chceme dát na pizzu př: salám herkules nebo vysočina, šunkový salám, anglická slanina, kečup na potření těsta, česnek, olivy, sýr eidam nebo gouda, hermelín, cibule nakrájená na slabé proužky, ananas, smetana, kuřecí maso, rukola a mnoho dalšího. Kuřecí maso je dobré nakrájet na malé kostičky a osmažit předem, poté dávat na pizzu.
Po vykynutí těsta rozdělíme těsto na dvě až tři porce podle toho, jak chceme velkou pizzu. Uválíme z každého kousku kulatou placku, kterou potřeme kečupem a poskládáme vybrané suroviny podle chuti na pizzu. Pizzu pečeme v předem předehřáté troubě, dozlatova, okraje začnou zlátnout.