PečemeRádi.cz
  • Domů
  • Recepty
    • Bábovky
    • Bez cukru
    • Bublaniny
    • Buchty
    • Dorty
    • Koláče
    • Kynuté těsto
    • Řezy
    • Rolády
    • Slané
    • Těsta
    • Vánoce
    • Zákusky
    • Jiné
  • Tipy a triky
  • Kontakt
  • Přidat recept
Vyberte stránku

Dort s tygrem

Dort s tygrem

Suroviny

10 vajec, 30 dkg cukru krupice, 40 dkg hladké mouky, ovocná marmeláda, fondán nebo marcipán na potažení, oranžové a černé potravinářské barvivo, 2 x 250 g másla, 2x vanilkové pudinky, 1x vanilkový cukr

  • 5/5
  • 1 hodnoceno
1 hodnocenoX
Velmi špatné Špatné Přijatelné Dobré Výborné
0% 0% 0% 0% 100%

Postup na dort s tygrem

Formu na dort si vymažeme a vysypeme moukou. Rozdělíme si vejce na bílky a žloutky. Bílky dáme šlehat (obr. 1), a šleháme tak dlouho dokud se nezačnou tvořit kopečky, když se začnou tvořit zasypeme cukrem krupicí (obr. 2), a šleháme ještě chvíli. Poté přilijeme žloutky, vypláchneme misku teplou vodou a přilijeme do těsta, a šleháme další 1 minutu. Po vyšlehání bílků spolu se žloutky, pomalu zasypeme moukou (obr. 3), a zároveň mícháme. Těsto vylijeme do předem připravené formy a pečeme na 160°C.

Upečení korpus (obr. 4) necháme vychladnout a mezitím si připravíme krém, fondán nebo mandlovou hmotu (marcipán) na potažení. Fondán nebo marcipán obarvíme potravinářským barvivem na oranžovou, hnědou, černou a bílou (obr. 9). Všechny barvy spojíme dohromady a vyválíme v plát, který použijeme na boky dortů.

Na krém si připravíme vanilkový pudink buď za tepla nebo za studena, podle návodu. Pokud pudink uvaříte, musí se nechat vychladnout. Po vychladnutí se vyšlehá společně s máslem a cukrem do krémové konzistence. Pokud se krém zdrcne, stačí misku s krémem nahřát v horké vodě a znovu vyšlehat.

Korpus na dort s tygrem rozřízneme na 3 části (obr. 5). První část potřeme marmeládou a trochou krému (obr. 6), přiložíme další část dortu a potřeme zase kouskem krému (obr. 7), přiklopíme poslední část, který bude tvořit i vršek dortu, zbytkem krému pomažeme jak vršek, tak i boky dortu (obr. 8).

Na boky dortu přilepíme pomocí krému, fondán nebo marcipán který jsme si předem připravili, přidáme obrázek tygra z jedlého papíru. Na okraj dortu uděláme z bílého fondánu spirálu. Na dort můžete napsat pomocí krému i přání nebo číslo.

 

1. Šlehání bílků
1. Šlehání bílků
2. Zasypání cukrem
2. Zasypání cukrem
3. Zamíchání mouky
3. Zamíchání mouky
4. Hotový korpus
4. Hotový korpus
5. Rozříznutí na 3 části
5. Rozříznutí na 3 části
6. Namazaný marmeládou
6. Namazaný marmeládou
7. Druhá vrstva nanesení krému
7. Druhá vrstva nanesení krému
8. Dort před dokončením
8. Dort před dokončením
9. Obarvení fondán
9. Obarvení fondán
10. Hotový dort s tygrem
10. Hotový dort s tygrem

 

Vložit komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejlépe hodnocené recepty

Za 7dní
Za měsíc
Celkem
Hotový dezert
Pudinkový dezert s tvarohem
1 ratingX
Velmi špatné Špatné Přijatelné Dobré Výborné
0% 0% 0% 0% 100%
Ovocná tvarohová buchta
1 ratingX
Velmi špatné Špatné Přijatelné Dobré Výborné
0% 0% 0% 0% 100%
Ovocné jednohubky
Banánovo – jahodové jednohubky
1 ratingX
Velmi špatné Špatné Přijatelné Dobré Výborné
0% 0% 0% 0% 100%
Tvarohová buchta s ovocem
Tvarohová buchta s ovocem
1 ratingX
Velmi špatné Špatné Přijatelné Dobré Výborné
0% 0% 0% 0% 100%
Hotový řez
Pudinkový řez s borůvkami
1 ratingX
Velmi špatné Špatné Přijatelné Dobré Výborné
0% 0% 0% 0% 100%
Švestková buchta
2 ratingsX
Velmi špatné Špatné Přijatelné Dobré Výborné
50% 0% 0% 50% 0%

Náhodný recept

Hotová střecha

Banánová střecha z BeBe sušenek

0 ratingsX
Velmi špatné Špatné Přijatelné Dobré Výborné
0% 0% 0% 0% 0%

Kategorie receptů

  • Bábovky (3)
  • Bublaniny (2)
  • Buchty (12)
  • Doba přípravy (90)
    • do dvou hodin (33)
    • do hodiny (29)
    • více než dvě hodiny (29)
  • Dorty (13)
  • Jiné (27)
  • Koláče (3)
  • Kynuté těsto (12)
  • Řezy (11)
  • Rolády (6)
  • Slané (8)
  • Těsta (6)
    • Listové těsto (4)
    • Odpalované těsto (2)
  • Vánoce (8)
  • Zákusky (19)

Hledání podle surovin

    Bílek Citronová kůra Citronová šťáva Cukr krupice cukr krystal Droždí Eidam Hera Hladká mouka Jedlá soda kakao Kandované ovoce Karamelový pudink Kečup Kukuřiční škrob kypřicí prášek Kyselina citrónová Mandle Mandlové aroma marcipán Med Mleté perníkové koření Mleté vlašské ořechy Mléko Moučkový cukr máslo Ocet Olej Ovoce Ovocná marmeláda Ořechy Piškoty Polohrubá mouka Potravinářské barvivo rostlinný tuk Rum Rumové aroma Salko Skořice mletá Smetana Solamyl Strouhaný kokos Strouhaný perník Sušené mléko Sádlo Sójová mouka Sůl Tuk tvaroh Vaječný koňak Vanilkový cukr Vanilkový pudink vejce Voda Černá káva čokoláda Šlehačka Šunka Švestky Želatina Žloutky
© pecemeradi.cz 2016

Pin It on Pinterest