Postup na indiánka
Jako první si připravíme korpus, na který budeme indiánky stříkat. Bílky vyšleháme s 2/3 cukru na tuhý sníh. Poté žloutky s vodou a 1/3 cukru ručně zamícháme metličkou. Poté obě směsi ručně spojíme dohromady a vmícháme prosátou mouku.
Směs vložíme do cukrářského pytlíku s hladkou tubičkou a stříkáme na plech vyložení pečicím papírem. Stříkáme plná kolečka o průměru 4 cm. Pečeme v předem rozehřáté troubě na 220 °C cca 6 – 8 minut, do zlatavé barvy. Hotové korpusy na indiánky necháme vychladnout a po vychladnutí sejmeme s pečicího papíru.
Mezi tím si připravíme sníh na indiánky. Na mírném až středním ohni svaříme cukr krupici s vodou na tzv. bublinu – cukrový rozvar. Hotový rozvar poznáme tak, že očko z drátu vložíme do rozvaru a vyfoukneme jako bublifuk, a pokud nám dělá bubliny, je hotový. Poté zmírníme oheň a dáme šlehat do robotu na nejvyšší stupeň, šleháme bílky s moučkovým cukrem. Poté znovu zkusíme rozvar s očkem a vaříme tak dlouho, dokud nebudeme mít víc bublin po sobě.
Robota, ve kterém šleháme bílky, zpomalíme a tenkým pramínkem vléváme cukrový rozvar. Mícháme do úplného vychladnutí. Poté přidáme džem a důkladně promícháme.
Po vychladnutí, hmotou na indiánky naplníme cukrářský pytlík s hladkou trubičkou a na korpusy, které mezitím vychladli, stříkáme postupně na sebe 3 vrstvy. Indiánky necháme vychladnout v lednici.
Rozehřejeme čokoládu je lepší mít ji řidší a nesmí být moc horká. Do čokolády namáčíme vychladlé indiánky a necháme ztuhnout.