PečemeRádi.cz
  • Domů
  • Recepty
    • Bábovky
    • Bez cukru
    • Bublaniny
    • Buchty
    • Dorty
    • Koláče
    • Kynuté těsto
    • Řezy
    • Rolády
    • Slané
    • Těsta
    • Vánoce
    • Zákusky
    • Jiné
  • Tipy a triky
  • Kontakt
  • Přidat recept
Vyberte stránku

Indiánek

Indiánek

Suroviny

Náplň: 1 lžíce jahodový džem, 150 g cukr krupice, 125 ml vody, 6 ks bílků, 150 g cukr moučka,
Poleva: 200 g hořká čokoláda
Těsto: 55 g žloutek, 120 g bílek, 50 g cukr krupice, 80 g hladká mouka, 40 g vanilkový pudinkový prášek, 1 lžíce vody,

  • 5/5
  • 1 hodnoceno
1 hodnocenoX
Velmi špatné Špatné Přijatelné Dobré Výborné
0% 0% 0% 0% 100%

Postup na indiánka

Jako první si připravíme korpus, na který budeme indiánky stříkat. Bílky vyšleháme s 2/3 cukru na tuhý sníh. Poté žloutky s vodou a 1/3 cukru ručně zamícháme metličkou. Poté obě směsi ručně spojíme dohromady a vmícháme prosátou mouku.

Směs vložíme do cukrářského pytlíku s hladkou tubičkou a stříkáme na plech vyložení pečicím papírem. Stříkáme plná kolečka o průměru 4 cm. Pečeme v předem rozehřáté troubě na 220 °C cca 6 – 8 minut, do zlatavé barvy. Hotové korpusy na indiánky necháme vychladnout a po vychladnutí sejmeme s pečicího papíru.

Mezi tím si připravíme sníh na indiánky. Na mírném až středním ohni svaříme cukr krupici s vodou na tzv. bublinu – cukrový rozvar. Hotový rozvar poznáme tak, že očko z drátu vložíme do rozvaru a vyfoukneme jako bublifuk, a pokud nám dělá bubliny, je hotový. Poté zmírníme oheň a dáme šlehat do robotu na nejvyšší stupeň, šleháme bílky s moučkovým cukrem. Poté znovu zkusíme rozvar s očkem a vaříme tak dlouho, dokud nebudeme mít víc bublin po sobě.

Robota, ve kterém šleháme bílky, zpomalíme a tenkým pramínkem vléváme cukrový rozvar. Mícháme do úplného vychladnutí. Poté přidáme džem a důkladně promícháme.

Po vychladnutí, hmotou na indiánky naplníme cukrářský pytlík s hladkou trubičkou a na korpusy, které mezitím vychladli, stříkáme postupně na sebe 3 vrstvy. Indiánky necháme vychladnout v lednici.

Rozehřejeme čokoládu je lepší mít ji řidší a nesmí být moc horká. Do čokolády namáčíme vychladlé indiánky a necháme ztuhnout.

Vložit komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejlépe hodnocené recepty

Za 7dní
Za měsíc
Celkem
Hotový domácí chléb
Domácí chléb
1 ratingX
Velmi špatné Špatné Přijatelné Dobré Výborné
0% 0% 0% 0% 100%
Bublanina s borůvkami
Bublanina s borůvkami
1 ratingX
Velmi špatné Špatné Přijatelné Dobré Výborné
0% 0% 0% 0% 100%
Hotové švestkové koláče
Švestkové koláče
1 ratingX
Velmi špatné Špatné Přijatelné Dobré Výborné
0% 0% 0% 0% 100%
Hotový závin
Listový závin se šunkou a sýrem
1 ratingX
Velmi špatné Špatné Přijatelné Dobré Výborné
0% 0% 0% 0% 100%
Muffiny s čokoládou
1 ratingX
Velmi špatné Špatné Přijatelné Dobré Výborné
0% 0% 0% 0% 100%

Náhodný recept

Ovocná tvarohová buchta

1 ratingX
Velmi špatné Špatné Přijatelné Dobré Výborné
0% 0% 0% 0% 100%

Kategorie receptů

  • Bábovky (3)
  • Bublaniny (2)
  • Buchty (12)
  • Doba přípravy (91)
    • do dvou hodin (34)
    • do hodiny (29)
    • více než dvě hodiny (29)
  • Dorty (13)
  • Jiné (27)
  • Koláče (3)
  • Kynuté těsto (13)
  • Řezy (11)
  • Rolády (6)
  • Slané (9)
  • Těsta (6)
    • Listové těsto (4)
    • Odpalované těsto (2)
  • Vánoce (8)
  • Zákusky (19)

Hledání podle surovin

    Bílek Citronová kůra Citronová šťáva Cukr krupice cukr krystal Droždí Eidam Hera Hladká mouka Jedlá soda kakao Kandované ovoce Karamelový pudink Kečup Kukuřiční škrob kypřicí prášek Kyselina citrónová Mandle Mandlové aroma marcipán Med Mleté perníkové koření Mleté vlašské ořechy Mléko Moučkový cukr máslo Ocet Olej Ovoce Ovocná marmeláda Ořechy Piškoty Polohrubá mouka Potravinářské barvivo rostlinný tuk Rum Rumové aroma Salko Skořice mletá Smetana Solamyl Strouhaný kokos Strouhaný perník Sušené mléko Sádlo Sójová mouka Sůl Tuk tvaroh Vaječný koňak Vanilkový cukr Vanilkový pudink vejce Voda Černá káva čokoláda Šlehačka Šunka Švestky Želatina Žloutky
© pecemeradi.cz 2016

Pin It on Pinterest