Postup na koblihu
Nejdříve si připravíme kvásek. Použijeme trochu mléka, trochu mouky, cukr a droždí. A necháme na teplém místě vzejít. Do mísy si připravíme prosátou mouku, cukr, krupici, sůl, máslo a žloutky. Dále vlijeme vzešlí kvásek a část mléka. Vypracujeme hladké a vláčné těsto. Mléko vždy lijte po částech. V době kynutí těsta, těsto dvakrát propracujeme.
Těsto na koblihy přendáme na vál a vyválíme na plát ne moc slabí, a vykrajujeme čtverce. Velikost záleží na Vás. Doprostřed čtverce vložíme lžičku marmelády, a pořádně zabalíme a zakulatíme. Smotanou stranou se koblihy dají dolů a nechají se ještě vykynout.
Koblihy restujeme v dostatečném množství rozpáleného oleje z obou stran dozlatova.
Koblihy se můžou podávat teplé nebo studené. Koblihy můžete pocukrovat nebo polít čokoládou.