Postup na kynutý jahodový koláč
Připravíme si kvásek z kvasnic s trochou cukru a vlažného mléka. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme trochu cukru, necháme vzejít na teplém místě. Do mísy jsme si připravili mouku, zbytek cukru, vejce, žloutek, špetka soli, tři lžíce oleje a vykynutí kvásek. Vše jsme smíchali do hladkého těsta, které necháme vykynout na teplém místě.
Po vykynutí těsta dáme na plech s pečicím papírem, přidáme jahody. Uděláme drobenku: máslo, polohrubou mouku, moučkový cukr, všechno ručně smícháme a rozdrobíme na koláč.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na obvyklí program, dozlatova.
Po upečení necháme vychladnout, po vychladnutí můžeme posypat moučkovým cukrem.