Postup na malinové srdce
Rozdělíme si žloutek od bílků, poté si rozpustíme máslo. Bílek dáme šlehat spolu se solí a vyšleháme v tuhý sníh. Poté žloutek s vanilkovým cukrem a cukrem krystal, ušleháme do pěny. Do mouky přidáme prášek do pečiva a kakao, a smícháme spolu se žloutkem. Přidáme rozpuštěné máslo, a vše i se sněhem vyšleháme v jemné těsto.
Předehřejeme si troubu na 175 °C. Formu ve tvaru srdce vymažeme máslem a vysypeme moukou. Těsto na malinové srdce vlejeme do formy, a pečeme asi 25 minut. Po upečení vyndáme z trouby a necháme vychladnout.
Náplň si připravíme, zahřejeme šlehačku, hořkou čokoládu nasekáme nebo nastrouháme na hrubo, a dáme do připravené mísy. Poté přilijeme šlehačku a necháme 5 minut odležet. Po 5 minutách vymícháme dohladka a necháme vystydnout při pokojové teplotě. Poté na 2 hodiny dáme odležet do chladna.
Po vychladnutí ušleháme směs se šlehačkou a čokoládou do pevného stavu. Rozdělíme si náplň na 3 díly a jeden díl navrstvíme na korpus, dalším dílem potřeme boky a povrch.
Na vrch dortu dáme maliny. Můžeme posypat strouhanou čokoládou.