Postup
Na vodní lázni zahřejeme máslo, vejce, cukr a med. Za stálého míchání přidáváme prosátou mouku a jedlou sodu. Vypracujeme hladké těsto a necháme chvilku odležet.
Těsto rozdělíme na pomoučeném válu na 5 stejných dílů. Každý díl rozválíme na tenké pláty podle dortové formy. Z odkrojků se vypracuje poslední 6 díl. Celkem máme 6 dílů. Pláty přeneseme na pečicí papír, a upečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C 4 – 5 minut.
Krém na medovník
Si připravíme ze změklého másla. Máslo vyšleháme doběla šlehačem. Pomalu a postupně přidáme uvařené salko. Nejlepší je salko uvařit den předem ve vodě až 2 hodiny.
Dokončení medovníku
Vychladnuté pláty pokapeme, potřeme černou kávou s rumem. Poté potřeme plát krémem. Uděláme to ještě se zbylými pláty. Boky medovníku potřeme krémem. Celý medovník poté posypeme mletými ořechy. Ozdobíme celými ořechy a strouhanou čokoládou.
Medovník svrchu zatížíme a necháme odležet a ztuhnout v ledničce do druhého dne.
Medovník můžete servírovat se šlehačkou, nebo politý čokoládou.