Postup na medovníkovou roládu
Z bílků vyšleháme pevní sníh, postupně zašleháme do sněhu žloutky, cukr a med, poté vmícháme ručně mouku smíchanou s práškem do pečiva a perníkovým kořením.
Na plech s pečicím papírem, okraje papíru je lepší mít vyšší, ať se těsto nerozlije na plech. Vylijeme připravené těsto a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C cca 10 minut. Pozor na vysušení plátu. Teplý plát srolujeme pomocí utěrky a necháme vychladnout.
Mezi tím si připravíme krém: Z mléka a karamelového pudinkového prášku uvaříme pudink a necháme vychladnout. Máslo vyšleháme do pěny a postupně budeme zašlehávat karamelový pudink a karamelové salko.
Upečený plát na medovníkovou roládu potřeme krémem a srolujeme do rolády. Poté medovníkovou roládu potřeme zbytkem krému a posypeme mletými ořechy. Pokud nechcete posypávat ořechy můžete medovníkovou roládu polít čokoládou.