Postup na ořechovou roládu
Vejce, cukr krupice, hladkou mouku a vodu smícháme dohromady. Připravíme si plech s pečicím papírem, necháme vyšší strany, aby se nám těsto nerozlilo na plech, ale aby zůstalo na papíru.
Troubu si předehřejme na 160 °C až 170 °C. pečeme cca 10 minut, záleží na typu trouby. Pečeme tak dlouho, až nám těsto začne zlátnout. Poté vyndáme plát z plechu. Položíme na něj utěrku, obrátíme a sundáme pečicí papír, ten potom položíme zpátky na plát, stočíme s utěrkou ještě za tepla do ruličky. Necháme vychladnout, a po vychladnutí plníme krémem se strouhanými ořechy.
Krém
Vanilkový puding dáme vařit s mlékem, podle návodu. Necháme vychladnout a zašleháme máslo a 2 lžíce strouhaných ořechů. Nebo můžeme použít puding který se připravuje za studena, přilije se pouze mléko, a vyšlehá se.
Dohotovení
Po vychladnutí si plát roztočíme a pomažeme krémem se strouhanými ořechy, necháme si 3 lžíce krému na dohotovení. Zatočíme roládu a naneseme na povrch zbytek krému, posypeme strouhanými ořechy a necháme ztuhnout.