• Přihlásit se
  • Registrovat
PečemeRádi.cz
  • Domů
  • Recepty
    • Bábovky
    • Bez cukru
    • Bublaniny
    • Buchty
    • Dorty
    • Koláče
    • Kynuté těsto
    • Řezy
    • Rolády
    • Slané
    • Těsta
    • Vánoce
    • Zákusky
    • Jiné
  • Tipy a triky
  • Kontakt
  • Přidat recept
Vyberte stránku

Skořicový croissant

Skořicový croissant

Suroviny

Cukr krupice a skořice na posypání, Těsto: 250 g hladká mouka, 250 g másla,
Těsto 2: 1 špetka soli, 1 ks vejce, 250 g hladká mouka, 4 lžíce octová voda

  • 0/5
  • 0 hodnoceno
0 hodnocenoX
Velmi špatné Špatné Přijatelné Dobré Výborné
0% 0% 0% 0% 0%

Postup na skořicový croissant

Připravíme si na listové těsto 2 druhy těst, které se nakonec spojí. Prosejeme si mouku a nastrouháme máslo, a řádně prohněteme.

Na druhý těsto potřebujeme sůl, vejce, hladkou mouku, a ocet. Do několika lžic teplé vody, přidáme lžičku oceta. Do mouky přidáme sůl, celé vejce a podle potřeby přilijeme ochucenou vodu. Vytvoříme hladké těsto.

Těsto rozválíme na pomoučeném vále a do toho zabalíme první těsto. Necháme na 15 minut v ledničce odležet. Po 15 minutách vyjmeme těsto z ledničky a vyválíme plát, který přeložíme na půlku a tu ještě na čtvrtinu. Tím vznikne listové těsto, a dáme znova do ledničky odležet. Postup ještě 2x opakujeme vždy po 15 minutách.

Těsto je již připraveno na další tvorbu.

Postup na skořicový croissant

Těsto si rozdělíme na polovinu, z jedné části vyválíme plát, který potřeme vodou a posypeme cukrem krupicí a skořicí, můžete přidat i hrozinky. Poté rozkrájíme na trojúhelníky, které stočíme od širšího konce k užšímu. Tím nám vznikne croissant. Položíme na plech s pečicím papírem a potřeme rozmíchaným vajíčkem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C dozlatova.

 

Posypání skořicí a rozkrájení na díly
Posypání skořicí a rozkrájení na díly
Vytvarování
Vytvarování
Před pečením
Před pečením

Vložit komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejlépe hodnocené recepty

Za 7dní
Za měsíc
Celkem
Hotový domácí chléb
Domácí chléb
1 ratingX
Velmi špatné Špatné Přijatelné Dobré Výborné
0% 0% 0% 0% 100%
Hotové švestkové koláče
Švestkové koláče
1 ratingX
Velmi špatné Špatné Přijatelné Dobré Výborné
0% 0% 0% 0% 100%
Muffiny s čokoládou
1 ratingX
Velmi špatné Špatné Přijatelné Dobré Výborné
0% 0% 0% 0% 100%
Hotové srdce
Dort – Srdce
1 ratingX
Velmi špatné Špatné Přijatelné Dobré Výborné
0% 0% 0% 0% 100%
Linecké těsto
1 ratingX
Velmi špatné Špatné Přijatelné Dobré Výborné
0% 0% 0% 0% 100%

Náhodný recept

Hotový dezert

Pudinkový dezert s tvarohem

0 ratingsX
Velmi špatné Špatné Přijatelné Dobré Výborné
0% 0% 0% 0% 0%

Kategorie receptů

  • Bábovky (3)
  • Bublaniny (2)
  • Buchty (12)
  • Doba přípravy (85)
    • do dvou hodin (30)
    • do hodiny (27)
    • více než dvě hodiny (29)
  • Dorty (13)
  • Jiné (25)
  • Koláče (2)
  • Kynuté těsto (8)
  • Řezy (11)
  • Rolády (6)
  • Slané (5)
  • Těsta (5)
    • Listové těsto (3)
    • Odpalované těsto (2)
  • Vánoce (8)
  • Zákusky (19)

Hledání podle surovin

    Bílek Citronová kůra Citronová šťáva Cukr krupice cukr krystal Droždí Eidam Hera Hladká mouka Jedlá soda kakao Kandované ovoce Karamelový pudink Kečup Kukuřiční škrob kypřicí prášek Kyselina citrónová Mandle Mandlové aroma marcipán Med Mleté perníkové koření Mleté vlašské ořechy Mléko Moučkový cukr máslo Ocet Olej Ovoce Ovocná marmeláda Ořechy Piškoty Polohrubá mouka Potravinářské barvivo rostlinný tuk Rum Rumové aroma Salko Skořice mletá Smetana Solamyl Strouhaný kokos Strouhaný perník Sušené mléko Sádlo Sójová mouka Sůl Tuk tvaroh Vaječný koňak Vanilkový cukr Vanilkový pudink vejce Voda Černá káva čokoláda Šlehačka Šunka Švestky Želatina Žloutky
© pecemeradi.cz 2016

Pin It on Pinterest