Postup na Tvarohovo – banánovou roládu
Do velké mísy si připravíme suroviny vejce, cukr krupice, vodu, hladkou mouku ( obr. 1 ), vše smícháme do tekutého těsta (obr. 2 ). Poté rozlijeme na plech vyložení pečicím papírem ( obr. 3 ).
Po upečení položíme na plát utěrku ( obr. 4 ) a stočíme do ruličky pomocí utěrky ( obr. 5 ). Po vychladnutí roztočíme, sundáme pečicí papír a naplníme tvarohem ( obr. 6 ). Tvaroh smícháme s cukrem krupicí podle chuti. Necháme si kousek tvarohu na potření banánové rolády. Po nanesení tvarohu poklademe na začátek banán ( obr. 7 ), a stočíme do rolády (obr. 8).
Po stočení banánové rolády naneseme zbytek tvarohu na banánovou roládu a posypeme strouhanou čokoládou, a necháme ztuhnout.
Pečeme v rozehřáté troubě na 150°C do zlatavé barvy. Pozor na vysušení plátu, plát by se jinak nestočil a popraskal by.