PečemeRádi.cz
  • Domů
  • Recepty
    • Bábovky
    • Bez cukru
    • Bublaniny
    • Buchty
    • Dorty
    • Koláče
    • Kynuté těsto
    • Řezy
    • Rolády
    • Slané
    • Těsta
    • Vánoce
    • Zákusky
    • Jiné
  • Tipy a triky
  • Kontakt
  • Přidat recept
Vyberte stránku

Tvarohovo – banánová roláda

Tvarohovo – banánová roláda

Suroviny

4 vejce, 12 dkg cukru krupice, 16 dkg hladký mouky, 2 lžíce horký vody, 2 x 250 g měkkého tvarohu, čokoláda na strouhání, 1 – 2 banány

  • 4/5
  • 2 hodnoceno
2 hodnocenoX
Velmi špatné Špatné Přijatelné Dobré Výborné
0% 0% 50% 0% 50%

Postup na Tvarohovo – banánovou roládu

Do velké mísy si připravíme suroviny vejce, cukr krupice, vodu, hladkou mouku (obr. 1), vše smícháme do tekutého těsta (obr. 2). Poté rozlijeme na plech vyložení pečicím papírem (obr. 3).

Po upečení položíme na plát utěrku (obr. 4) a stočíme do ruličky pomocí utěrky (obr. 5). Po vychladnutí roztočíme, sundáme pečicí papír a naplníme tvarohem (obr. 6). Tvaroh smícháme s cukrem krupicí podle chuti. Necháme si kousek tvarohu na potření banánové rolády. Po nanesení tvarohu poklademe na začátek banán (obr. 7), a stočíme do rolády (obr. 8).

Po stočení banánové rolády naneseme zbytek tvarohu na banánovou roládu a posypeme strouhanou čokoládou, a necháme ztuhnout.

Pečeme v rozehřáté troubě na 150 °C do zlatavé barvy. Pozor na vysušení plátu, plát by se jinak nestočil a popraskal by.

 

1. příprava surovin
2. Smíchání surovin
3. Rozlití na plech
4. Příprava na smotání do ruličky
4. Příprava na smotání do ruličky
5. Hotová rulička
6. Plnění tvarohem
7. Naskládání banánu
8. Hotová roláda na dokončení

Vložit komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejlépe hodnocené recepty

Za 7dní
Za měsíc
Celkem
Hotový domácí chléb
Domácí chléb
1 ratingX
Velmi špatné Špatné Přijatelné Dobré Výborné
0% 0% 0% 0% 100%
Bublanina s borůvkami
Bublanina s borůvkami
1 ratingX
Velmi špatné Špatné Přijatelné Dobré Výborné
0% 0% 0% 0% 100%
Hotové švestkové koláče
Švestkové koláče
1 ratingX
Velmi špatné Špatné Přijatelné Dobré Výborné
0% 0% 0% 0% 100%
Hotový závin
Listový závin se šunkou a sýrem
1 ratingX
Velmi špatné Špatné Přijatelné Dobré Výborné
0% 0% 0% 0% 100%
Muffiny s čokoládou
1 ratingX
Velmi špatné Špatné Přijatelné Dobré Výborné
0% 0% 0% 0% 100%

Náhodný recept

Medovník, Medový dort

0 ratingsX
Velmi špatné Špatné Přijatelné Dobré Výborné
0% 0% 0% 0% 0%

Kategorie receptů

  • Bábovky (3)
  • Bublaniny (2)
  • Buchty (12)
  • Doba přípravy (91)
    • do dvou hodin (34)
    • do hodiny (29)
    • více než dvě hodiny (29)
  • Dorty (13)
  • Jiné (27)
  • Koláče (3)
  • Kynuté těsto (13)
  • Řezy (11)
  • Rolády (6)
  • Slané (9)
  • Těsta (6)
    • Listové těsto (4)
    • Odpalované těsto (2)
  • Vánoce (8)
  • Zákusky (19)

Hledání podle surovin

    Bílek Citronová kůra Citronová šťáva Cukr krupice cukr krystal Droždí Eidam Hera Hladká mouka Jedlá soda kakao Kandované ovoce Karamelový pudink Kečup Kukuřiční škrob kypřicí prášek Kyselina citrónová Mandle Mandlové aroma marcipán Med Mleté perníkové koření Mleté vlašské ořechy Mléko Moučkový cukr máslo Ocet Olej Ovoce Ovocná marmeláda Ořechy Piškoty Polohrubá mouka Potravinářské barvivo rostlinný tuk Rum Rumové aroma Salko Skořice mletá Smetana Solamyl Strouhaný kokos Strouhaný perník Sušené mléko Sádlo Sójová mouka Sůl Tuk tvaroh Vaječný koňak Vanilkový cukr Vanilkový pudink vejce Voda Černá káva čokoláda Šlehačka Šunka Švestky Želatina Žloutky
© pecemeradi.cz 2016

Pin It on Pinterest