Postup na Tvarohovo – banánovou roládu
Do velké mísy si připravíme suroviny vejce, cukr krupice, vodu, hladkou mouku (obr. 1), vše smícháme do tekutého těsta (obr. 2). Poté rozlijeme na plech vyložení pečicím papírem (obr. 3).
Po upečení položíme na plát utěrku (obr. 4) a stočíme do ruličky pomocí utěrky (obr. 5). Po vychladnutí roztočíme, sundáme pečicí papír a naplníme tvarohem (obr. 6). Tvaroh smícháme s cukrem krupicí podle chuti. Necháme si kousek tvarohu na potření banánové rolády. Po nanesení tvarohu poklademe na začátek banán (obr. 7), a stočíme do rolády (obr. 8).
Po stočení banánové rolády naneseme zbytek tvarohu na banánovou roládu a posypeme strouhanou čokoládou, a necháme ztuhnout.
Pečeme v rozehřáté troubě na 150 °C do zlatavé barvy. Pozor na vysušení plátu, plát by se jinak nestočil a popraskal by.