Postup na Valentýnská srdíčka
Na pomoučený vál si připravíme, žloutky s cukrem, máslo, mouku, vanilkový cukr a strouhané ořechy. Vše promícháme a spojíme do hladkého těsta.
Těsto na valentýnská srdíčka rozválíme na pomoučeném valu na půl centimetru silný plát. Z kterého vykrajujeme pomocí vykrajovátka ve tvaru srdce, srdíčka, do kterého vykrojíme malým srdíčkem další srdce, jedno srdce bude plné a druhé bude vykrojené. Valentýnská srdíčka poklademe na připravení plech s pečicím papírem a pečeme při 160 °C.
Upečená valentýnská srdíčka sundáme z plechu a necháme vychladnout. Vychladlá Valentýnská srdíčka potřeme marmeládou a přiklopíme vrškem s menším srdíčkem vykrojením uvnitř. Posypeme moučkovým cukrem a podáváme.