Postup na Velikonočního beránka
Do dvou misek si oddělíme bílky od žloutků. Bílky vyšleháme v tuhý sníh (obr. 2). Misku se žloutky vezmeme, přidáme cukr a máslo (obr. 3). Žloutky s cukrem a máslem třeme do pěny (obr. 4). Do další misky si navážíme mouku s kypřicím práškem, kterou přidáme k utřením, žloutkům, přidáme vanilkový cukr a strouhanou citrónovou kůru. Přilijeme mléko a vše zamícháme. Po zamíchání přidáme sníh z bílků a ručně spojíme (obr. 5). Formu jsme si vymazali máslem a vysypali moukou nebo strouhankou (obr. 1).
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy (obr. 6). Pečeme v předehřáté troubě.
Velikonočního beránka polijeme čokoládou nebo můžete jenom posypat moučkovým cukrem.
Tento recept je na malou formu velikonočního beránka, na velkou formu jsem si to musela přepočítat.