Postup
Do hrnce dáme vařit vodu přidáme sůl a tuk. Když nám voda začne vřít a tuk se rozehřeje. Přisypeme mouku a za stálého míchání vaříme cca 5 minut. A vytvoříme lesklé husté těsto. Pak těsto necháme vychladnout, občas můžeme promíchat. Potom přidáváme vejce. Zapracujeme a vznikne nám hladké těsto.
Připravíme si plech s pečicím papírem, dále sáček na zdobení dortů a vroubkovanou trubičku. Hotové těsto dáme do sáčku, a na plech, který jsme si připravili, tvoříme placičky. Větrníky pečeme v předehřáté troubě na 220 °C, zhruba 7 minut. Potom snížíme teplotu v troubě na 160 °C a zvolna dopékáme dozlatova. Odpalované těsto pečeme, dokud se nenafoukne.
Tip: Nejlepší je těsto si zadělávat v robotovy, pokud máte možnost. Do trouby můžeme přidat hrneček s vodou, voda se bude odpařovat, a lépe se větrníky zvednou.
Krém
Mezi tím si připravíme krém. Použijeme mléko, vanilkový pudink a vanilkový cukr. Mléko dáme vařit s cukrem, potom přidáme pudink, uvaříme klasický pudink, který necháme vychladnout. Poté vyšleháme šlehačku, a smícháme ji s vychladlím pudinkem.
Poleva
Cukr necháme zkaramelizovat, zalijeme mlékem a za stálého míchání rozvaříme. Do misky dáme cukr a postupně přidáváme horký karamel. Vše umícháme v hladkou polevu.
Dohotovení
Větrníky rozkrojíme nejlépe vroubkovaným nožem a plníme krémem. Větrníky můžeme polít čokoládou nebo posypat moučkovým cukrem, nebo karamelovou polevou.