Jak vytvořit růže z marcipánu Jsou krásné jako živé, velké či malé a přesto roztomilé, ale pořád nevíte, jak je udělat? Ty krásné růže z marcipánu, které se na dortu lesknou a jsou k nakousnutí, zde máte návod jak na to. Z červeného...
Výrobky bez cukru, dia výrobky Výrobky bez cukru, dia výrobky jsou určené pro člověka, který nemůže konzumovat cukr – sacharózu ale především glukózu. Příčina je způsobená nemocí – cukrovkou – diabetes. Tato nemoc se stále v populaci zvyšuje....
Třené hmoty Třené hmoty jsou charakteristické vysokým obsahem tuku (15 -35%), který se tře (šlehá) s cukrem moučkou do pěny, zašlehaný vzduch v tomto případě nestačí na kypření hmoty, proto se musí přidávat kypřidlo. Do třeních hmot můžete dát různé druhy...
Kynuté těsto Nevíte si rady jak na kynuté těsto? Při přípravě kynutého těsta je lepší mít suroviny ve stejné pokojové teplotě. Pokud budete těsto dělat ráno, suroviny si vyndáme večer, aby měli stejnou pokojovou teplotu. Potom těsto lépe, a rychleji vykyne....
Rady od babičky Každý z nás určitě potřebuje nějakou tu radu při pečení, ať už je to rady od babičky, maminky, tetičky nebo kamarádky. Vždy ji přijmeme s radostí. Nebo zkoušíme různé pokusy, které se nemusí nebo mohou vydařit. Proto jsem pro Vás...
Formy na pečení V dnešní době existuje už nespočet forem na pečení, ať to jsou keramické, silikonové, plechové, hliníkové nebo jiné. Existují i formy na pečení s nepřilnavým povrchem. Z kterých snadno vyklopíte jak za studena, tak za tepla....
Teplota pečení Našli jste pěkný recept. Ale není uvedeno, při jaké teplotě se má daný produkt péct? Můžete si vypomoci pomocí níže uvedených řádků. Tyto teploty jsou pouze orientační a nemusí vždy přesně odpovídat vaší troubě a receptu. Proto vždy...
Využití polotovarů V dnešní uspěchané době si můžete nakoupit i polotovary různých druhů, které Vám usnadní práci. Jsou např. hotová těsta, polotovary v prášku, krémy, polevy, houskové knedlíky či jiné. Popis postupu při zpracování...