
Jak vyklopit bábovku
Nevíte jak vyklopit bábovku aby se nerozlomila, občas se vám to povede ale jindy to nejde a nejde, nezoufejte zde je pár rad a triků jak na ni vyzrát. Ovšem i po těchto radách se bábovka nemusí podařit vyklopit, zřejmě neměla svůj den.
Po vyndání z trouby necháme nejlépe bábovku vychladnout. Když vyklápíte ještě teplou bábovku tak se vám může rozpadnout, nebo srazit.
Také záleží jakou zrovna máte formu v které bábovku pečete. Pokud máte silikonovou formu které jsou v dnešní době populární, tak nechte bábovku zcela vychladnout a poté vyklopte, bábovka by měla krásně vyklouznout a nerozpadnout se. V keramické formě bábovku vyndejte z trouby a nechte ji stát cca 2 minuty poté vyklopte ještě za tepla, aby hezky vyklouzla, když bábovka vychladne ve formě, přilepí se na stěny a už tak dobře nejde ven, ale občas se i podaří bábovku vyklopit po vychladnutí.
Na spodek formy ať silikonové nebo keramické položíme rovnou podložku nebo talíř, chytneme najednou talíř a formu, obrátíme formou nahoru a bábovka by měla krásně vyklouznout ven. Pokud stále nejde, opatrně zatřepeme a pokud ani to nepomůže tak na vršek formy položíme mokré útěrky které jsme namočili ve studené vodě, tudíž schladíme formu a bábovka by měla potom krásně vyklouznout ven.