Jak vyklopit bábovku
Nevíte, jak vyklopit bábovku, aby se nerozlomila, občas se vám to povede, ale jindy to nejde a nejde, nezoufejte zde je pár rad a triků, jak na ni vyzrát. Ovšem i po těchto radách se bábovka nemusí podařit vyklopit, zřejmě neměla svůj den.
Po vyndání z trouby necháme nejlépe bábovku vychladnout. Když vyklápíte ještě teplou bábovku, tak se vám může rozpadnout, nebo srazit.
Také záleží, jakou zrovna máte formu, v které bábovku pečete. Pokud máte silikonovou formu, které jsou v dnešní době populární, tak nechte bábovku zcela vychladnout a poté vyklopte, bábovka by měla krásně vyklouznout a nerozpadnout se. V keramické formě bábovku vyndejte z trouby a nechte ji stát cca 2 minuty poté vyklopte ještě za tepla, aby hezky vyklouzla, když bábovka vychladne ve formě, přilepí se na stěny a už tak dobře nejde ven, ale občas se i podaří bábovku vyklopit po vychladnutí.
Na spodek formy ať silikonové, nebo keramické položíme rovnou podložku nebo talíř, chytneme najednou talíř a formu, obrátíme formou nahoru a bábovka by měla krásně vyklouznout ven. Pokud stále nejde, opatrně zatřepeme a pokud ani to nepomůže tak na vršek formy, položíme mokré utěrky, které jsme namočili ve studené vodě, tudíž chladíme formu a bábovka by měla potom krásně vyklouznout ven.