Postup
Do hrnce se silnějším dnem dáme máslo, cukr krupice, nakrájené nadrobno kandované ovoce, nastrouhanou kůru, nasekané ořechy a zahříváme na mírném plameni. Když nám vznikne tekutá směs, sejmeme ji s ohně a ručně vmícháme mouku.
Na plech s pečicím papírem, pomocí lžičky uděláme malé placičky, těsto se ještě rozteče, proto malé. Pečeme v mírně předehřáté troubě při nízké teplotě.
Upečené Marokánky sejmeme s pečicího papíru a necháme vychladnout. Po vychladnutí je otočíme na druhou stranu, a hladkou stranu potřeme čokoládovou polevou. Necháme je doschnout.
Čokoládová poleva
100 g čokolády na vaření rozehřejeme na vodní lázni s 30 -50 g tuku. Polevu hned spotřebujeme.
Tip: Místo ořechů můžete nadrobno nakrájet mandle. Můžete použít i nadrobno nakrájenou kandovanou pomerančovou kůru.