Vyklopení bábovky

Nevíte jak vyklopit bábovku aby se nerozlomila, občas se vám to povede ale jindy to nejde a nejde, nezoufejte zde je pár rad a triků jak na ni vyzrát. Ovšem i po těchto radách se bábovka nemusí podařit vyklopit, zřejmě neměla svůj den. 

Droždí

Když se řekne droždí, každý si představí malou béžovou až šedou kostičku, nebo sypké droždí v prášku. Obsahují vysoký zdroj vitamínu B, B1 – thiamin, B2 – riboflavin a B3 – niacin. Dělá dobře na nervy, pokožku, vlasy a nehty.

Jak správně vyšlehat sníh z bílků

Chcete vyšlehat sníh z bílků? Snažíte se co to jde, ale sníh se stále nedaří nebo se vám povedl ale těsto vám spadlo! Zde naleznete pár rad pro vyšlehání sněhu z bílků. Čím je sníh tužší tím je moučník nadýchanější, a křehčí. 

Kynuté těsto se nezdařilo!

Začínáme zaděláváním kvásku. Rozdrobíme kvasnice do vlažného mléka s cukrem, krásně nám vykyne přidáme do těsta. A nakonec z těstem můžeme zatloukat hřebíky. Prostě se kynuté těsto nezdařilo!

Koření

U koření je charakteristická chuť a vůně (silice, alkaiody, oleje). Čerstvé nebo sušené části rostlin. Koření se používá na ochucování jídel a i v cukrářské výrobě.

Výroba čokolády

Čokoláda je pro cukrářskou výrobu i domácí výrobu důležitou surovinou. Přidává se do různých krémů, těst, pudinků, na zdobení dortů a řezů.

Kakao a Čokoláda

Kakaové boby jsou semena plodu kakaovníku (střední a jižní Amerika a Západní Afrika). Dorůstají výšky 4 – 6 metrů. Plody kakaovníku mají tvar špičatých okurek, váží až 500 g, uvnitř bobu je 30 – 50 semen.

Nejlépe hodnocené recepty

Za 7dní
Za měsíc
Celkem

Pin It on Pinterest