Droždí

Když se řekne droždí, každý si představí malou béžovou až šedou kostičku, nebo sypké droždí v prášku. Obsahují vysoký zdroj vitamínu B, B1 – thiamin, B2 – riboflavin a B3 – niacin. Dělá dobře na nervy, pokožku, vlasy a nehty.

Jak správně vyšlehat sníh z bílků

Chcete vyšlehat sníh z bílků? Snažíte se co to jde, ale sníh se stále nedaří nebo se vám povedl ale těsto vám spadlo! Zde naleznete pár rad pro vyšlehání sněhu z bílků. Čím je sníh tužší tím je moučník nadýchanější, a křehčí. 

Kynuté těsto se nezdařilo!

Začínáme zaděláváním kvásku. Rozdrobíme kvasnice do vlažného mléka s cukrem, krásně nám vykyne přidáme do těsta. A nakonec z těstem můžeme zatloukat hřebíky. Prostě se kynuté těsto nezdařilo!

Koření

U koření je charakteristická chuť a vůně (silice, alkaiody, oleje). Čerstvé nebo sušené části rostlin. Koření se používá na ochucování jídel a i v cukrářské výrobě.

Výroba čokolády

Čokoláda je pro cukrářskou výrobu i domácí výrobu důležitou surovinou. Přidává se do různých krémů, těst, pudinků, na zdobení dortů a řezů.

Kakao a Čokoláda

Kakaové boby jsou semena plodu kakaovníku (střední a jižní Amerika a Západní Afrika). Dorůstají výšky 4 – 6 metrů. Plody kakaovníku mají tvar špičatých okurek, váží až 500 g, uvnitř bobu je 30 – 50 semen.

Zázvor

Loupané nebo neloupané usušené oddenky zázvoru obecného. Zázvor může mít žlutou, okrovou až černou barvu. Má výraznou pryskyřičnou vůni, chuť je velmi aromatická, ovocná.

Skořice

Skořice je aromatická kůra stálezelených skořicovníků. Pěstuje se většinou v tropickém a subtropickém pásmu. Z kůry skořicovníků se vyrábí oleje, tinktury atd.. Má příjemnou vůni, kořenně nasládlou chuť.

Nejlépe hodnocené recepty

Za 7dní
Za měsíc
Celkem

Pin It on Pinterest