příprava griliášové hmoty cukr se utaví s malým přídavkem oleje do zlatohnědé barvy během tavení se přidá škrobový sirup a do roztavené směsi se zamíchají strouhané nebo hoblované jádroviny, mandle nebo lískové oříšky – mírně předehřáté. Horká ještě...
Zmrzlina je mražený mléčný výrobek, ze smetany, vody, vajec, cukru, zahušťovadel a přísad na chuť – ovoce, čokoláda, karamel, a další.. Historie zmrzlin sahá až do Řecka a Říma, kde je vyráběli z přírodního sněhu, v roce 1672 vznikla...
Karamel se používá v cukrářství pro ochucení krémů, bonbonů, na zdobení dortů, zákusků, a i pro tvarování různých ozdob. V potravinářství se používá i jako barvivo. Karamelové ozdoby se připravují z karamelu vařeného, za horka hustě...
Modelovací hmota, marcipán Modelovací hmota, marcipán se k nám dostal z Orietnu, přes Benátky kam vedli všechny obchodní cesty, poté se rozšířil po celé Evropě. Dříve byl marcipán luxusní záležitost té nevyšší vrstvy, kvůli nedostatku cukru na trhu si...
Jaké příkrmy v jednotlivých měsících Příkrmy se podávají nejčastěji od 6. měsíce věku dítěte, ale pokud si myslíte že vaše dítě je na to zralé začít s příkrmy dřív než v 6. měsíci věku dítěte, je nejlepší poradit se svým pediatrem. od 6 měsíce...
Ovocné a zeleninové dětské příkrmy Asi každá maminka v dnešní době, se rozhoduje jaké dětské příkrmy zvolit pro své ratolesti. Dětské příkrmy si můžete připravit doma ze svých surovin, které si koupíte nebo vypěstujete sami na zahrádce. Výhoda domácích...
Co do horkých letních dní. Asi každý si řekl ,,co mám v létě mlsat“? Do horkých letních dní se klidně hodí ovoce, ovocné poháry se zmrzlinou, zmrzlina sama o sobě, smoothie, cheesecake, ovoce rozmačkané s trochou cukru nebo bez cukru...
Jaké dobroty na dětskou oslavu vyrobit? Nevíte si rady co upéci, vyrobit na dětskou oslavu za dobroty aby to bylo dobré, krásné, sladké a zároveň aspoň trošku zdravé. Asi každý kdo má dítě nebo děti, určitě zná problém tohle mi nechutná, nevypadá to hezky, je to...
Jak vyklopit bábovku Nevíte jak vyklopit bábovku aby se nerozlomila, občas se vám to povede ale jindy to nejde a nejde, nezoufejte zde je pár rad a triků jak na ni vyzrát. Ovšem i po těchto radách se bábovka nemusí podařit vyklopit, zřejmě neměla...
Droždí Když se řekne droždí, každý si představí malou béžovou až šedou kostičku, nebo sypké droždí v prášku. Droždí je čistá kultura kvasinek rodu Saccharomyces. Droždí má konzistenci vláčnou ale né mazlavou, má lasturový lom, na dotek by mělo být hebké, snadno...