Jedlý papír Jedlý papír se používá na zdobení slavnostních dortů př. k narozeninám, svatby, různé výročí. Menší tvar jedlého papíru se využívá i k zdobení zákusků, vylepšuje jejich vzhled, je velmi křehký některý jedlý papír je i pevný, nemá...
Sušené ovoce Sušení je nejstarší způsob konzervace ovoce. Sušené ovoce je vhodné na cesty, kdy se Vám v tašce nerozmačká je výživné a má výraznou chuť. Už naše babičky, prababičky a jejich maminky a babičky, praktikovali v kuchyni sušené ovoce...
Banány Banány jsou výborné ovoce, které dobře chutná a je zdravé. Banány obsahují přírodní cukr, sacharózu, fruktózu a glukózu. Banány jsou žluté ovoce, které roste v tropických zemích. Banány obsahují velké množství cukru, obsahují ale také velké...
Tvarohové dezerty Tvaroh je pochoutka, kterou skoro nikdo neodmítne. Tvaroh je vhodný jak ke svačině v podobě sladkého dezertu nebo v podobě sýra. Tvaroh je mléčný výrobek. Má mléčně smetanovou chuť. Je bílé barvy a jemné krémovité chuti. Nebo může mít...
Svačina na výlet nebo k vodě Chystáte se na výlet nebo k vodě, říkáte si, co sebou k svačině, aby to bylo chutné a dobré? Všem, aby to chutnalo? Zde je pár tipů, co na svačinu, aby to bylo výživné a dodalo potřebnou energii. Myslete...
Pomazánky Pomazánky se nejvíce používají při oslavách, večírcích nebo jen tak ke svačině či snídani, jejich příprava je rychlá a jednoduchá. Používají se na zdobení a natírání chlebíčků či jednohubek. Pomazánky jsou dobré jako rychlá svačinka....
Co k večeři pro děti, pro každého? Asi každá maminka i tatínek si každý večer kladou otázku. Co dobrého pro toho mrňouse udělám? Co by si dal k večeři? Když se dítěte zeptáte, tak nejlépe odpoví buď nic nebo nějakou sladkost (tak to je u nás). Ale...
Polévky pro děti Kuřecí zeleninová polévka 30 g kuřecího vykoštěného masa nebo kuřecích prsou, 120 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer,..), kojenecká voda, 1 lžíce másla Postup: Očištěnou, nakrájenou zeleninu dáme do hrnce s vodou. Přidáme nakrájené maso...
Zmrzlina je mražený mléčný výrobek, ze smetany, vody, vajec, cukru, zahušťovadel a přísad na chuť – ovoce, čokoláda, karamel, a další. Historie zmrzlin sahá až do Řecka a Říma, kde je vyráběli z přírodního sněhu, v roce 1672 vznikla...