Postup na dort s jahodovým želé
Oddělíme si od sebe žloutky a bílky, bílky vyšleháme v tuhý sníh, když se nám začali dělat ve sněhu kopečky přisypeme cukr krupice a šleháme ještě 5 minut. Poté zalijeme žloutky a vypláchneme nádobu od žloutků teplou vodu, stačí málo, a vlijeme do těsta, šleháme 1 minuty.
Po vyšlehání ručně zamícháme hladkou mouku s kypřicím práškem, a vlijeme do formy, kterou jsme si připravili předem. Troubu máme předehřátou na 170 °C. Formu použijeme silikonovou nebo jakoukoliv, kterou máte doma.
Po upečení necháme vychladnout. Vychladlí korpus potřeme oslazením tvarohem. Potřeme i hrany dortu, aby držel okolo dortu pečicí papír. Okolo obvodu dortu dáme pečicí papír, který nám bude držet jahodové želé.
Jahodové želé připravíme pomocí jahod a vanilkového pudinku. Jahody dáme vařit s troškou vody, až se začnou vařit, přilijeme rozmíchaný pudink s cukrem, pudink jsme si rozmíchali ve vodě. Místo mléka jsme použili vodu. Jahody s pudinkem vaříme tak jak je návod na sáčku od pudinku. Po uvaření necháme 1 minutu vychladnout, a pomalu pomocí naběračky naléváme jahodové želé na dort. Po zatuhnutí želé odstraníme pečicí papír.
Dort s jahodovým želé můžete ozdobit šlehačkou a čokoládou.