Postup na dort srdce k ,,50″
Máslo si vyndáme dostatečně dopředu, aby změklo. Předehřejeme si troubu na 170 ° C.
Do misky si oddělíme žloutky a bílky. Bílky vyšleháme tak, aby se začali dělat kopečky a zasypeme cukrem krupicí (obr. 1), šleháme ještě 5 minut a přidáme žloutky (obr. 2), do misky od žloutků nalijeme trochu vody a přilijeme do sněhu. Šleháme 5 minut.
Po vyšlehání ručně a opatrně, aby nám sníh nespadl, zamícháme mouku s kypřicím práškem, vanilkovým cukrem a řádně zamícháme (obr. 3). Připravené těsto vylijeme do předem připravené formy (obr. 4), forma může být silikonová nebo plechová. Záleží, jakou máte doma. Formu s těstem na dort vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme hodinu. Po hodině píchneme do dortu špejlí, pokud je těsto nalepeno na špejli, tak dort není pečení, necháme ho tam teda ještě několik minut péct, pokud není na špejli nalepené těsto, dort je upečení.
Upečení korpus na dort necháme vychladnout. Po vychladnutí si vykrojíme tvar srdce (obr. 5). Připravíme si vanilkový pudink bud za studena nebo za tepla, záleží, jaký máte doma. Do vanilkového pudinku, který už máme připravení za studena, přidáme na kostičky nakrájené máslo a vyšleháme dohladka a ochutíme. Pudink, který jsme si uvařili teplou cestou, musíme počkat, než vychladne poté přidáme máslo a vyšleháme krém dohladka, ochutíme.
Korpus na dort si rozřízneme na 3 části (obr. 6). První část potřeme krémem a přidáme maliny (obr. 7), takto to uděláme i z druhou části a nakonec dáme vršek dortu (obr. 8). Celý dort potřeme krémem i s boky dortu (obr. 9). Necháme dort ztuhnout v ledničce. A připravíme si mandlovou hmotu (marcipán), kterým potáhneme dort (obr. 10). Marcipán si můžete obarvit nebo nechat bílý. Z marcipánu vytvoříme i květiny, které dáme na dort.
Dort nakonec nazdobíme podle vlastní fantazie.