Postup na bábovku
Do mísy dáme polohrubou mouku, cukr, krystal, mléko, olej, vejce, prášek do pečiva, vanilkový cukr a všechny suroviny smícháme dohromady. Těsto na bábovku můžete zamíchat i ručním šlehačem. Do vymazané a moukou vysypané bábovkové formy, pokud máte silikonovou formu, nemusíte vymazávat, nalijeme těsto, a pečeme ve vyhřáté troubě. Při 170 °C.
Po upečení necháme bábovku vychladnout v silikonové formě a po vychladnutí bábovku vyklopíme. V jiné pevnější formě vyklopíme bábovku ještě za tepla.
Tip: Do bábovky můžete přidat hrozinky, alginátové želé, oříšky a jiné. Tito suroviny se zamíchají do těsta. Pokud chcete bábovku čokoládovou, stačí přidat 5 dkg kakaa do těsta. Bábovku můžete i polít čokoládou tmavou i bílou.