Postup na Dvoubarevný dort
Troubu si předehřejeme na 180 °C. A mezitím si připravíme korpus na dvoubarevný dort. Oddělíme si vejce na bílky a žloutky, žloutky necháme ve sklenici a bílky dáme šlehat. (obr. 1) Bílky šleháme tak dlouhou, dokud se nezačnou tvořit kopečky a zasypeme cukrem krupicí (obr. 2). Stále šleháme do pevného sněhu. Poté zalijeme žloutky a sklenici vypláchneme trochou teplé vody a vlijeme do sněhu a stále šleháme.
Po vyšlehání sněhu zasypeme moukou s kypřicím práškem do pečiva (obr. 3 a 4). Moukou ručně a pomalu vmícháme. Když máme zamíchanou mouku, vlijeme do předem připravené formy, kterou jsme si vymazali a vysypali moukou (obr. 5). A dáme péct do předem předehřáté trouby. Pečeme cca hodinu záleží na typu trouby. Upečení korpus zjistíme tak, že píchneme do korpusu špejlí, když není na špejli nalepená hmota je korpus pečení. (obr 6)
Vychladlí korpus na dvoubarevný dort rozřízneme na dvě části (obr. 7). Pokud chcete více částí, můžete rozříznout na vícekrát. Připravíme si krém, uvaříme si pudink podle návodu, necháme ho vychladnout, nebo můžete použít pudink za studena. Do pudinku při stálém šlehání dáme jednu kostku másla, kterou jsme nakrájeli na kostičky, a vyšleháme v hladký krém. Který potom obarvíme červenou nebo modrou barvou a ochutíme cukrem.
Na první část naneseme krém (obr. 8) a rozetřeme (obr. 9 a 10). Přiklopíme duhou část a naneseme krém. Krém zarovnáme do hladka, aby byl na všech stranách stejný i po stranách naneseme krém. Do cukrářského pytlíku s řezanou trubičkou si připravíme krém buď červený, nebo modrý a zdobíme kraje dortu, a prostředek, kde se nám barva spojí. Další zdobení závisí na Vaší fantazii. Nakonec dáme marcipánová zvířátka a dvoubarevný dort necháme ztuhnout.