Postup na dort Srdce
Vyšleháme si bílky (obr. 1), postupně zasypáváme cukrem krupicí. Za stálého šlehání přilijeme žloutky (obr. 2), misku od žloutků vypláchneme teplou vodou a přilijeme do těsta. Po vyšlehání ručně zamícháme hladkou mouku (obr. 3). Připravené těsto vlijeme do předem vymazané a vysypané formy srdce, nebo můžete použít klasický kulatý dort a srdce poté vyříznout (obr. 4, 7).
Připravíme si z vanilkového pudinku a mléka pudink, který necháme vychladnout. Po vychladnutí vyšleháme společně s máslem, cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme strouhanou hořkou čokoládu a zamícháme (obr. 5).
Vychladlí korpus rozkrojíme na 3 části, na všechny části postupně naneseme krém a rozetřeme (obr. 6). Části dortu srdce přiklápíme na sebe, poslední část přiklopíme a celý dort i boky potřeme krémem. Dáme do lednice ztuhnout. Mezitím si připravíme marcipán, který rozválíme na plát dostatečně velký tak aby pokryl celý dort.
Dort srdce potáhneme připravením marcipánem (obr. 8), zarovnáme tak, aby marcipán seděl na všech stranách, přebyteční marcipán odkrojíme. Rozehřátou čokoládou namalujeme jakékoliv tvary, srdce, kytičky atd. Necháme ztuhnout, a dort srdce je hotový.