PečemeRádi.cz
  • Domů
  • Recepty
    • Bábovky
    • Bez cukru
    • Bublaniny
    • Buchty
    • Dorty
    • Koláče
    • Kynuté těsto
    • Řezy
    • Rolády
    • Slané
    • Těsta
    • Vánoce
    • Zákusky
    • Jiné
  • Tipy a triky
  • Kontakt
  • Přidat recept
Vyberte stránku

Dort – Srdce

Dort – Srdce

Suroviny

10 vajec, 30 dkg cukru krupice, 40 dkg hladké mouky, vanilkový cukr, 1 kypřicí prášek, marcipán na potažení, 1 ks vanilkový pudink, mléko, strouhaná hořká čokoláda, čokoláda na potažení, 250 g másla

  • 5/5
  • 1 hodnoceno
1 hodnocenoX
Velmi špatné Špatné Přijatelné Dobré Výborné
0% 0% 0% 0% 100%

Postup na dort Srdce

Vyšleháme si bílky (obr. 1), postupně zasypáváme cukrem krupicí. Za stálého šlehání přilijeme žloutky (obr. 2), misku od žloutků vypláchneme teplou vodou a přilijeme do těsta. Po vyšlehání ručně zamícháme hladkou mouku (obr. 3). Připravené těsto vlijeme do předem vymazané a vysypané formy srdce, nebo můžete použít klasický kulatý dort a srdce poté vyříznout (obr. 4, 7).

Připravíme si z vanilkového pudinku a mléka pudink, který necháme vychladnout. Po vychladnutí vyšleháme společně s máslem, cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme strouhanou hořkou čokoládu a zamícháme (obr. 5).

Vychladlí korpus rozkrojíme na 3 části, na všechny části postupně naneseme krém a rozetřeme (obr. 6). Části dortu srdce přiklápíme na sebe, poslední část přiklopíme a celý dort i boky potřeme krémem. Dáme do lednice ztuhnout. Mezitím si připravíme marcipán, který rozválíme na plát dostatečně velký tak aby pokryl celý dort.

Dort srdce potáhneme připravením marcipánem (obr. 8), zarovnáme tak, aby marcipán seděl na všech stranách, přebyteční marcipán odkrojíme. Rozehřátou čokoládou namalujeme jakékoliv tvary, srdce, kytičky atd. Necháme ztuhnout, a dort srdce je hotový.

 

1. Šlehání bílků
1. Šlehání bílků
2. Zašlehání žloutků
2. Zašlehání žloutků
3. Zasypání moukou
3. Zasypání moukou
4. Nalití do formy
4. Nalití do formy
5. Příprava krému
5. Příprava krému
6. Rozetření krému na dort
6. Rozetření krému na dort
7. Vykrojení tvaru
7. Vykrojení tvaru
8. Potažení marcipánem
8. Potažení marcipánem
Dohotovení dortu
Dohotovení dortu
Hotové srdce
Hotové srdce

Vložit komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejlépe hodnocené recepty

Za 7dní
Za měsíc
Celkem
Hotová roláda
Tvarohovo – mandarinková roláda
1 ratingX
Velmi špatné Špatné Přijatelné Dobré Výborné
0% 0% 0% 0% 100%
Hotový dort
Dort s tygrem
1 ratingX
Velmi špatné Špatné Přijatelné Dobré Výborné
0% 0% 0% 0% 100%
Indiánek
1 ratingX
Velmi špatné Špatné Přijatelné Dobré Výborné
0% 0% 0% 0% 100%
Hotový domácí chléb
Domácí chléb
1 ratingX
Velmi špatné Špatné Přijatelné Dobré Výborné
0% 0% 0% 0% 100%
Bublanina s borůvkami
Bublanina s borůvkami
1 ratingX
Velmi špatné Špatné Přijatelné Dobré Výborné
0% 0% 0% 0% 100%

Náhodný recept

Hotový perník s kukadly

Perník s kukadly

0 ratingsX
Velmi špatné Špatné Přijatelné Dobré Výborné
0% 0% 0% 0% 0%

Kategorie receptů

  • Bábovky (3)
  • Bublaniny (2)
  • Buchty (12)
  • Doba přípravy (91)
    • do dvou hodin (34)
    • do hodiny (29)
    • více než dvě hodiny (29)
  • Dorty (13)
  • Jiné (27)
  • Koláče (3)
  • Kynuté těsto (13)
  • Řezy (11)
  • Rolády (6)
  • Slané (9)
  • Těsta (6)
    • Listové těsto (4)
    • Odpalované těsto (2)
  • Vánoce (8)
  • Zákusky (19)

Hledání podle surovin

    Bílek Citronová kůra Citronová šťáva Cukr krupice cukr krystal Droždí Eidam Hera Hladká mouka Jedlá soda kakao Kandované ovoce Karamelový pudink Kečup Kukuřiční škrob kypřicí prášek Kyselina citrónová Mandle Mandlové aroma marcipán Med Mleté perníkové koření Mleté vlašské ořechy Mléko Moučkový cukr máslo Ocet Olej Ovoce Ovocná marmeláda Ořechy Piškoty Polohrubá mouka Potravinářské barvivo rostlinný tuk Rum Rumové aroma Salko Skořice mletá Smetana Solamyl Strouhaný kokos Strouhaný perník Sušené mléko Sádlo Sójová mouka Sůl Tuk tvaroh Vaječný koňak Vanilkový cukr Vanilkový pudink vejce Voda Černá káva čokoláda Šlehačka Šunka Švestky Želatina Žloutky
© pecemeradi.cz 2016

Pin It on Pinterest