Postup na jahodový řez
Vejce si rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky vyšleháme v sníh a zasypeme cukrem krupicí, vyšleháme v tuhý sníh. Poté přilijeme žloutky a teplou vodou vypláchneme misku, přilijeme do těsta a minutu šleháme. Ručně zasypeme hladkou mouku s kypřicím práškem. Do vymazané formy vlijeme připravené těsto a pečeme při 170 °C asi hodinu, dozlatova. Troubu jsme si předehřáli na danou teplotu.
Omyjeme jahody, a hroznové víno. Z mléka a vanilkového pudinku si připravíme pudink, který poté vyšleháme s máslem a cukrem do hladkého krému. Vanilkový pudink máme dělaní bud za studena nebo za tepla. Pokud máte dělaní za tepla, pudink nechte vychladnout a potom přidejte máslo. Když se krém srazí, nahřejeme na vodní lázni a znovu vyšleháme.
Korpus na jahodový řez máme upečení a vychladlí, na těsto naneseme a rozmažeme krém, jahody pokládáme jednu vedle druhé, přidáme hroznové víno a necháme ztuhnout v ledničce.