Postup na tvarohovou buchtu s ovocem
Do mísi si rozdělíme zvlášť žloutky a bílky. Bílky vyšleháme a zasypeme cukrem krupicí, po chvilce přilijeme žloutky, misku od žloutků vypláchneme vlažnou vodou, a vlijeme do hmoty a stále šleháme 2 minut.
Po vyšlehání zamícháme ručně hladkou mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva, a pořádně promícháme. Vlijeme do předem připravené formy, forma může být vyložená pečicím papírem nebo vymazaná a vysypaná hrubou moukou.
Těsto na tvarohovou buchtu pečeme při 170 °C cca hodinu. Když píchneme špejlí do těsta a těsto se nelepí na špejli, je hotové. Korpus na tvarohovou buchtu necháme vychladnout a mezi tím si připravíme tvaroh.
Tvaroh smícháme s cukrem můžeme přidat i rumové aroma. Po vychladnutí, tvaroh rozetřeme na korpus, poklademe nakrájené ovoce, může být i více druhu ovoce nebo jen jeden druh, a postříkáme čokoládou.