• Přihlásit se
  • Registrovat
PečemeRádi.cz
  • Domů
  • Recepty
    • Bábovky
    • Bez cukru
    • Bublaniny
    • Buchty
    • Dorty
    • Koláče
    • Kynuté těsto
    • Řezy
    • Rolády
    • Slané
    • Těsta
    • Vánoce
    • Zákusky
    • Jiné
  • Tipy a triky
  • Kontakt
  • Přidat recept
Vyberte stránku

Jak správně vyšlehat sníh z bílků

  • 4/5
  • 1 hodnoceno
1 hodnocenoX
Velmi špatné Špatné Přijatelné Dobré Výborné
0% 0% 0% 100% 0%

Tipy a triky

Vyšlehání bílků

Jak správně vyšlehat sníh z bílků

Chcete vyšlehat sníh z bílků? Snažíte se co to jde, ale sníh se stále nedaří nebo se vám povedl ale těsto vám spadlo! Zde naleznete pár rad pro vyšlehání sněhu z bílků. Čím je sníh tužší tím je moučník nadýchanější, a křehčí.

  • Vejce vždy musíte mít čerstvá. Pokud si nejste jistý čerstvostí vajec, přidejte před šleháním na každé vejce jednu lžičku studené vody. Vytvoří se vám mnohem víc sněhu.
  • Vajíčka vyndejte z lednice s dostatečným předstihem aby získali pokojovou teplotu.
  • Oddělujete bílky od žloutků, pozor na to aby v bílkách nebyl kousek žloutku. Žloutek obsahuje mnoho tukových látek, které můžou ovlivnit šlehání bílků.
  • Než začnete šlehat bílky, vždy se přesvědčte že máte čisté misky a šlehací metly. Bez jakékoliv mastnoty, a nejlépe chladné. Jakákoliv mastnota zničí výsledek o který se snažíte.
  • Můžete přidat před šleháním k bílkům špetku soli, nebo několik kapek citronové šťávy. Krystalky soli rozbíjejí bubliny ve sněhu na drobnější, a sníh bude pevnější.
  • Do bílků přidávejte nejlépe cukr krupicový, je jemnější a lépe se rozpustí. Moučkový cukr je nevhodný. Cukr do bílků pomalu a po malých dávkách vsypeme a dále šleháme.
  • Cukr nikdy nedávejte odhadem, vždy podle receptu.
  • Vyšlehaní sníh se pozná: při vyndavání metly zůstanou špičky sněhu, nebo když opatrně a pomalu obrátíte misku se sněhem dnem vzhůru, a sníh zůstane v misce sníh je správně vyšlehán.
  • Pro vyšlehání bílků můžete použít jak ruční šlehač tak i robota. Bílky začněte šlehat při nižším výkonně a postupně přidávejte, bílky se musí šlehat bez přestání. Jinak zvodnatí a už je neušleháte.
  • Přešlehaní sníh špatně kypří.
  • Zbyly vám žloutky a hned je nezpracujete dejte je do skleničky a trochou olejem je zalijte, vydrží vám delší dobu.
  • Sníh zapracujete do těsta pomalým vmícháním až sníh úplně zmizí, dobré je míchat a zároveň otáčet misku.

 

Vložit komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejlépe hodnocené recepty

Za 7dní
Za měsíc
Celkem
Hotový domácí chléb
Domácí chléb
1 ratingX
Velmi špatné Špatné Přijatelné Dobré Výborné
0% 0% 0% 0% 100%
Hotové švestkové koláče
Švestkové koláče
1 ratingX
Velmi špatné Špatné Přijatelné Dobré Výborné
0% 0% 0% 0% 100%
Muffiny s čokoládou
1 ratingX
Velmi špatné Špatné Přijatelné Dobré Výborné
0% 0% 0% 0% 100%
Hotové srdce
Dort – Srdce
1 ratingX
Velmi špatné Špatné Přijatelné Dobré Výborné
0% 0% 0% 0% 100%
Linecké těsto
1 ratingX
Velmi špatné Špatné Přijatelné Dobré Výborné
0% 0% 0% 0% 100%

Náhodný recept

Ovocný dort

Ovocný dort

0 ratingsX
Velmi špatné Špatné Přijatelné Dobré Výborné
0% 0% 0% 0% 0%

Kategorie receptů

  • Bábovky (3)
  • Bublaniny (2)
  • Buchty (12)
  • Doba přípravy (85)
    • do dvou hodin (30)
    • do hodiny (27)
    • více než dvě hodiny (29)
  • Dorty (13)
  • Jiné (25)
  • Koláče (2)
  • Kynuté těsto (8)
  • Řezy (11)
  • Rolády (6)
  • Slané (5)
  • Těsta (5)
    • Listové těsto (3)
    • Odpalované těsto (2)
  • Vánoce (8)
  • Zákusky (19)

Hledání podle surovin

    Bílek Citronová kůra Citronová šťáva Cukr krupice cukr krystal Droždí Eidam Hera Hladká mouka Jedlá soda kakao Kandované ovoce Karamelový pudink Kečup Kukuřiční škrob kypřicí prášek Kyselina citrónová Mandle Mandlové aroma marcipán Med Mleté perníkové koření Mleté vlašské ořechy Mléko Moučkový cukr máslo Ocet Olej Ovoce Ovocná marmeláda Ořechy Piškoty Polohrubá mouka Potravinářské barvivo rostlinný tuk Rum Rumové aroma Salko Skořice mletá Smetana Solamyl Strouhaný kokos Strouhaný perník Sušené mléko Sádlo Sójová mouka Sůl Tuk tvaroh Vaječný koňak Vanilkový cukr Vanilkový pudink vejce Voda Černá káva čokoláda Šlehačka Šunka Švestky Želatina Žloutky
© pecemeradi.cz 2016

Pin It on Pinterest