Kategorie: Tipy a triky

Jedlý papír

Jedlý papír se používá hojně v cukrářství, je dobrá dekorace, můžou se vyrábět i lístky ke květinám, květiny – kopretiny.

Banánové dezerty

Banánové dezerty jsou vhodné na oslavu, když čekáte návštěvu, při kávě, nebo jen tak k radosti.

Tvarohové dezerty

Tvaroh je pochoutka, kterou skoro nikdo neodmítne. Tvaroh je vhodný ke svačině v podobě sladkého dezertu nebo v podobě sýra. 

Pomazánky

Pomazánky jsou dobré jako rychlá svačinka. Existují neskutečné množství pomazánek. Pomazánky máte vytvořené během pár minut a nasytí celou rodinu. Zde jsou některé vybrané pomazánky pro inspiraci.

Galerie

V galerii najdete všechny naše výtvory které jsme vytvořili a upekli.

Zmrzliny

Historie zmrzlin sahá až do Řecka a Říma, kde je vyráběli z přírodního sněhu, v roce 1672 vznikla první zmrzlinová kavárna v Paříži.

Karamel

Karamel se používá v cukrářství pro ochucení krémů, na zdobení dortů, zákusků, a i pro tvarování.

Modelovací hmota, marcipán

Modelovací hmota, marcipán se k nám dostal z Orietnu, přes Benátky kam vedli všechny obchodní cesty, poté se rozšířil po celé Evropě. Dříve byl marcipán luxusní záležitost té nevyšší vrstvy, kvůli nedostatku cukru na trhu si ho mohli dovolit jen ty nejbohatší.

Vyklopení bábovky

Nevíte jak vyklopit bábovku aby se nerozlomila, občas se vám to povede ale jindy to nejde a nejde, nezoufejte zde je pár rad a triků jak na ni vyzrát. Ovšem i po těchto radách se bábovka nemusí podařit vyklopit, zřejmě neměla svůj den. 

Droždí

Když se řekne droždí, každý si představí malou béžovou až šedou kostičku, nebo sypké droždí v prášku. Obsahují vysoký zdroj vitamínu B, B1 – thiamin, B2 – riboflavin a B3 – niacin. Dělá dobře na nervy, pokožku, vlasy a nehty.

Jak správně vyšlehat sníh z bílků

Chcete vyšlehat sníh z bílků? Snažíte se co to jde, ale sníh se stále nedaří nebo se vám povedl ale těsto vám spadlo! Zde naleznete pár rad pro vyšlehání sněhu z bílků. Čím je sníh tužší tím je moučník nadýchanější, a křehčí. 

Kynuté těsto se nezdařilo!

Začínáme zaděláváním kvásku. Rozdrobíme kvasnice do vlažného mléka s cukrem, krásně nám vykyne přidáme do těsta. A nakonec z těstem můžeme zatloukat hřebíky. Prostě se kynuté těsto nezdařilo!

Vážení a odměřování

Máte recept a nevíte si rady? Co znamená jeden hrnek cukru, jeden šálek mléka nebo jedna lžička kakaa?