Jedlý papír se používá hojně v cukrářství, je dobrá dekorace, můžou se vyrábět i lístky ke květinám, květiny – kopretiny.
Kategorie: Tipy a triky
Sušené ovoce
Sušení je nejstarší způsob konzervace ovoce.
Banánové dezerty
Banánové dezerty jsou vhodné na oslavu, když čekáte návštěvu, při kávě, nebo jen tak k radosti.
Tvarohové dezerty
Tvaroh je pochoutka, kterou skoro nikdo neodmítne. Tvaroh je vhodný ke svačině v podobě sladkého dezertu nebo v podobě sýra.
Svačina na výlet nebo k vodě.
Chystáte se na výlet nebo k vodě, říkáte si co sebou k svačině, aby to bylo chutné a dobré?
Pomazánky
Pomazánky jsou dobré jako rychlá svačinka. Existují neskutečné množství pomazánek. Pomazánky máte vytvořené během pár minut a nasytí celou rodinu. Zde jsou některé vybrané pomazánky pro inspiraci.
Co k večeři pro děti, pro každého?
Asi každá maminka i tatínek si každý večer kladou otázku. Co dobrého pro toho mrňouse udělám? Co by si dal k večeři?
Galerie
V galerii najdete všechny naše výtvory které jsme vytvořili a upekli.
Polévky pro děti
Zeleninové polévky pro děti.
Zmrzliny
Historie zmrzlin sahá až do Řecka a Říma, kde je vyráběli z přírodního sněhu, v roce 1672 vznikla první zmrzlinová kavárna v Paříži.
Karamel
Karamel se používá v cukrářství pro ochucení krémů, na zdobení dortů, zákusků, a i pro tvarování.
Modelovací hmota, marcipán
Modelovací hmota, marcipán se k nám dostal z Orietnu, přes Benátky kam vedli všechny obchodní cesty, poté se rozšířil po celé Evropě. Dříve byl marcipán luxusní záležitost té nevyšší vrstvy, kvůli nedostatku cukru na trhu si ho mohli dovolit jen ty nejbohatší.
Jaké příkrmy v jednotlivých měsících
Příkrmy se podávají nejčastěji od 6. měsíce věku dítěte.
Ovocné a zeleninové dětské příkrmy
Asi každá maminka v dnešní době, se rozhoduje jaké dětské příkrmy zvolit pro své ratolesti.
Tip: Co do horkých letních dní.
Asi každý si řekl ,,co mám v létě mlsat“?
Jaké dobroty na dětskou oslavu?
Nevíte si rady co upéci, vyrobit na dětskou oslavu aby to bylo dobré, krásné, sladké a zároveň aspoň trošku zdravé.
Vyklopení bábovky
Nevíte jak vyklopit bábovku aby se nerozlomila, občas se vám to povede ale jindy to nejde a nejde, nezoufejte zde je pár rad a triků jak na ni vyzrát. Ovšem i po těchto radách se bábovka nemusí podařit vyklopit, zřejmě neměla svůj den.
Droždí
Když se řekne droždí, každý si představí malou béžovou až šedou kostičku, nebo sypké droždí v prášku. Obsahují vysoký zdroj vitamínu B, B1 – thiamin, B2 – riboflavin a B3 – niacin. Dělá dobře na nervy, pokožku, vlasy a nehty.
Jak správně vyšlehat sníh z bílků
Chcete vyšlehat sníh z bílků? Snažíte se co to jde, ale sníh se stále nedaří nebo se vám povedl ale těsto vám spadlo! Zde naleznete pár rad pro vyšlehání sněhu z bílků. Čím je sníh tužší tím je moučník nadýchanější, a křehčí.
Kynuté těsto se nezdařilo!
Začínáme zaděláváním kvásku. Rozdrobíme kvasnice do vlažného mléka s cukrem, krásně nám vykyne přidáme do těsta. A nakonec z těstem můžeme zatloukat hřebíky. Prostě se kynuté těsto nezdařilo!
Vážení a odměřování
Máte recept a nevíte si rady? Co znamená jeden hrnek cukru, jeden šálek mléka nebo jedna lžička kakaa?