Postup na buchtu s tvarohem a ovocným želé
Pečicí formu jsme si vyložili pečicím papírem nebo vymazali olejem a vysypali moukou. Vejce oddělíme na bílky a žloutky, bílky vyšleháme do hustého sněhu, až se začnou tvořit kopečky v bílkách, přisypeme cukr krupice a 2 minuty šleháme. Pak přilijeme žloutky a misku od žloutků vypláchneme teplou vodou a vylijeme vodu do těsta, ještě chvilku šleháme. Poté ručně zasypeme hladkou moukou a opatrně zamícháme. Vlijeme do předem připravené formy.
Pečeme v předehřáté troubě při 170 °C, dozlatova. Po upečení necháme vychladnout. Po vychladnutí natřeme měkkým tvarohem, který jsme si ochutili cukrem, krupicí a vanilkovým cukrem.
Ovoce si nakrájíme na kostičky, pokud máte jablko. Všechno dáme společně do jednoho hrnce, přilijeme trochu vody a dáme vařit, vaříme tak dlouho, až změkne. Vanilkový pudink jsme si rozmíchali v hrnku s vodu a trochou cukru a přilijeme do rozvařeného ovoce, uvaříme tak domácí ovocné želé, které za tepla rozlijeme na buchtu s tvarohem. Necháme vychladnout, a po vychladnutí dáme do ledničky ztuhnout.