Postup na laskonky
V páře budeme vyšlehávat bílky s cukrem. Poté vmícháme strouhaný kokos nebo mleté vlašské ořechy, dále prosátý solamyl a ocet.
Na plech můžeme použít pečicí papír nebo plech vymažeme sádlem a vysypeme polohrubou moukou. Použijeme šablonu na laskonky, a připravenou hmotu rozetřeme po šabloně. Šablonu poté opatrně sundáme a pečeme 60 °C cca 50 minut.
Mezi tím než nám vychladnout laskonky si připravím krém. Do studeného mléka vmícháme kukuřiční škrob (maizenu) a za stálého míchání vaříme. Poté zchladíme ve vodě, ale stále mícháme. Pak hmotu na krém všleháme do ušlehaného másla a dochutíme cukrem.
Vychladlé laskonky opatrně sejmeme s plechu a naplníme krémem a přiklopíme.
Laskonky můžeme postříkat čokoládou nebo je nechat bílé.