Postup na vanilkový dort
Vanilkový dort je jemný a příjemný na chuť a hodí se pro každou příležitost. Připravíme si vejce, které rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky vyšleháme, dokud se nám nezačnou tvořit mírné kopečky a potom postupně zasypáváme cukrem krupicí. Po vyšlehání s cukrem přilijeme žloutky, misku od žloutků vypláchneme teplou vodou a přilijeme do těsta a šleháme ještě 1 minutu. Ručně a opatrně přimícháme hladkou mouku, aby bílky nespadli.
Těsto vlijeme do předem připravené formy, a pečeme v předehřáté troubě na 170 °C. Po upečení necháme korpus na vanilkový dort vychladnout. Upečení korpus se pozná tak, vezmeme si špejli a píchneme doprostřed korpusu, pokud na špejli není nalepené těsto, korpus, je pečení, pokud je na špejli nalepené těsto, necháme ještě chvíli korpus péct.
Mezitím si připravíme z vanilkového pudinku a mléka, pudink, který po vychladnutí (pokud máte za tepla udělaný pudink) vyšleháme společně s máslem, přidáme vanilkový cukr, nebo vanilkový Lusk. Pokud máte pudink dělaní za studena, tak máslo přidáme hned po vyšlehání pudinku a šleháme vše do hladkého krému.
Korpus na vanilkový dort rozkrojíme na tři části a začneme plnit krémem, vrstvu po vrstvě. Vanilkový dort máme naplnění krémem natření i po bocích. Dozdobíme čokoládou a různým barevným posypem, může se přidat ozdobné želé, fantazii se meze neklade.