Vážení a odměřování
Máte recept a nevíte si rady? Co znamená jeden hrnek cukru, jeden šálek mléka nebo jedna lžička kakaa? Zde máte přehledný seznam na vážení a odměřování surovin. Který Vám pomůže s vážením a odměřováním při pečení.
- 1 Hrnek …………………………………………………. 250 ml
- 1 Šálek ……………………………………………………150 ml
- 1 Lžíce ……………………………………………………1 polévková lžíce
- 1 Lžička ………………………………………………… 1 kávová lžička
- 1 Kostka másla nebo rostlinného tuku …………………………………….. 250 g
- 1 Lžíce másla nebo rostlinného tuku ……………………………………….. 30 g
- 1 Kostka ztuženého tuku …………………………………………………………. 250 g
- 1 Kypřicí prášek do pečiva ……………………………………………………….. 13 g
- 1 Pudinkový prášek …………………………………………………………………. 40 g
- 1 Vanilkový cukr ………………………………………………………………………. 25 g
- 1 Kostka měkkého tvarohu ……………………………………………………… 250 g
- 1 Tabulka čokolády …………………………………………………………………. 100 g
- 1 Kelímek bílého jogurtu …………………………………………………………. 200ml
- 1 Smetana ke šlehání ……………………………………………………………… 250 ml
- 1 Kelímek krémové smetany ………………………………………………….. 200 ml
- 1 Balíček Kandovaného ovoce, Fíků, Datlí ……………………………….. 100 g
- 1 Kostka droždí ………………………………………………………………………. 50 g
- 1 Balíček rozinek ……………………………………………………………………. 100 g
- 1 Balíček mandlí …………………………………………………………………….. 100 g
- 1 Balíček oříšků ……………………………………………………………………… 100 g
- 1 Balíček kokosové moučky ……………………………………………………. 250 g
- 1 balíček dětských piškotů …………………………………………………….. 140 g
- 1 Balíček kakaa ……………………………………………………………………… 100 g
Vždy je nejlepší mít surovin vytemperované na pokojovou teplotu, zamezíte sražení a snadno se budou zpracovávat.