Postup na čokoládový a kokosový dort s mascarpone
Oddělíme si od sebe žloutky a bílky, bílky vyšleháme v tuhý sníh, když se nám začali dělat ve sněhu kopečky, přisypeme cukr krupice a šleháme ještě 5 minut. Poté Přilijeme žloutky a vypláchneme nádobu od žloutků teplou vodu, stačí málo, a vlijeme do těsta, šleháme 1 minutu.
Po vyšlehání ručně zamícháme hladkou mouku s kypřicím práškem a přidáme kakao, aby korpus byl čokoládový, a vlijeme do formy, kterou jsme si připravili předem. Troubu máme předehřátou na 170 °C.
Po upečení necháme vychladnout. Vychladlí korpus rozkrojíme na tři části.
Mezitím si připravíme náplň: čokoládový a kokosový pudink, jsme připravili buď vařením, nebo použili pudink za studena.
Připravíme si krém z neutekli a mascarpone, spojíme a vymícháme v hladký krém. Připravíme si kokosový pudink přimícháme mascarpone a trochu cukru, můžeme přidat 2 lžíce strouhaného kokosu na zvýraznění chuti.
Naneseme na další vrstvu dortu a přiklopíme další části, omažeme dort, aby držel marcipán nebo fondán. Naneseme okolo dortu a na vršek dortu, přilepíme jedlí papír libovolní obrázek, přidáme ovoce a necháme ztuhnout v lednici.