• Přihlásit se
  • Registrovat
PečemeRádi.cz
  • Domů
  • Recepty
    • Bábovky
    • Bez cukru
    • Bublaniny
    • Buchty
    • Dorty
    • Koláče
    • Kynuté těsto
    • Řezy
    • Rolády
    • Slané
    • Těsta
    • Vánoce
    • Zákusky
    • Jiné
  • Tipy a triky
  • Kontakt
  • Přidat recept
Vyberte stránku

Vhodné teploty pečení

  • 1/5
  • 1 hodnoceno
1 hodnocenoX
Velmi špatné Špatné Přijatelné Dobré Výborné
100% 0% 0% 0% 0%

Tipy a triky

Teplota pečení

Našli jste pěkný recept s postupem na pečení cukroví a jiného pečiva bez udání teploty pečení, můžete si vypomoci pomocí níže uvedených řádků.

Tyto teploty jsou pouze orientační a nemusí vždy přesně odpovídat vaší troubě a receptu. Proto vždy dodržujte přesný pokyn a postup receptu, někdy i improvizace v teplotách, či změně receptu, se může vymstít a místo krásného pečiva máte spálené pečivo. Každá trouba peče jinak. Je rozdíl mezi troubou elektrickou, plynovou nebo horkovzdušnou. Vždy přizpůsobte danou teplotu vaší troubě.

Teploty pečení

  • 50°C  – 100 °C sušení: Bílkové pečivo po upečení se může naplnit krémem nebo šlehačkou. Výrobky z bílkového pečiva – laskonky, sněhové piškoty.
  • 130°C – 150°C spíše sušení: sněhové pečivo, placičky, hromádky, makaronky.
  • 160°C – 170°C: šlehaná, třená tuková těsta a dorty ve vyšší vrstvě. Sachr dort, třené linecké těsto.
  • 170°C  – 190°C: pečivo kypřené kypřícím práškem, pečivo s obsahem medu, perník ve vyšší vrstvě. Perníčky, Medovník,
  • 190°C – 210°C: drobné vánoční cukroví, tvarované kynuté pečivo, koláče pečené ve formách štoly, vánočky
  • 210°C – 225°C: piškotové rolády, výrobky z listového těsta ( šátečky, skořicový šneci,Listové slané pečivo),pečivo s vyšším obsahem tuku
  • 225°C – 250°C: listové těsto v různých variantách ( kremrole, žloutkový listový řez, Krachle,  Kremeše), pečivo z pálené hmoty( odpalované těsto) věnečky, větrníky. Záviny (listový jablkový závin, pudinkový závin)
  • 250°C – 300°C: rychlé a prudké zapečení sněhových hmot na předpečeném moučníku

Pečení v elektrické troubě

V klasické ( většina z nás ji určitě má doma) elektrické troubě sálá teplo z topného tělesa umístěného v horní a dolní části trouby. Elektrická troubě se nejlépe peče jenom jeden plech. Pokud budete chtít péc více plechů najednou, musíte je v polovině pečení prohodit, aby se i dolní plech upekl stejně jako ten první.

Pečení v horkovzdušné troubě

Horkovzdušnou troubu můžeme použít i jako elektrickou a to tím že vypneme větrák. Potom princip pečení je stejný jako u elektrické trouby. Horkovzdušná trouba je vybavena větrákem který pomáhá rozproudit vzduch po celé troubě a to rovnoměrně. Tímto pečením usnadníte čas i energii a ušetříte. V této troubě zároveň můžete péct i více plechů najednou, a to Vám zejména ušetří čas. Zároveň i více druhů, které ale vyžadují stejnou teplotu pečení.

V horkovzdušné troubě nastavujte vždy teplotu pečení o 25 °C nižší než v elektrické troubě, tomu se musí přizpůsobit i pokyny v receptu. Horkovzdušná trouba při nižší teplotě funguje jako elektrická, jen doba pečení je o trochu delší.

Pečení v mikrovlnné troubě

V mikrovlnné troubě se nejlépe pečou piškotová těsta, která Vám nezhnědnou, ale budou nadýchaná a lehká. Dražší a výkonnější mikrovlnky jsou vybaveny elektrickým nebo horkovzdušným ohřevem, pečivo díky tomu získá krásnou barvu a pečení bude rychle. Nelze péct moučníky a pečivo z kynutého těsta, nestačilo by vykynout.

Přejeme Vám mnoho zdaru při připravě cukroví, pečiva, moučníků a dezertů.

Vložit komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejlépe hodnocené recepty

Za 7dní
Za měsíc
Celkem
Ovocná tvarohová buchta
1 ratingX
Velmi špatné Špatné Přijatelné Dobré Výborné
0% 0% 0% 0% 100%
Malinová buchta
Malinová buchta
1 ratingX
Velmi špatné Špatné Přijatelné Dobré Výborné
0% 0% 0% 0% 100%
Ovocné jednohubky
Banánovo – jahodové jednohubky
1 ratingX
Velmi špatné Špatné Přijatelné Dobré Výborné
0% 0% 0% 0% 100%
Hotová roláda
Tvarohovo – mandarinková roláda
1 ratingX
Velmi špatné Špatné Přijatelné Dobré Výborné
0% 0% 0% 0% 100%
Hotový domácí chléb
Domácí chléb
1 ratingX
Velmi špatné Špatné Přijatelné Dobré Výborné
0% 0% 0% 0% 100%
Malinová buchta
Malinová buchta
1 ratingX
Velmi špatné Špatné Přijatelné Dobré Výborné
0% 0% 0% 0% 100%
Kynuté těsto
1 ratingX
Velmi špatné Špatné Přijatelné Dobré Výborné
0% 0% 100% 0% 0%
Malinová buchta
Malinová buchta
1 ratingX
Velmi špatné Špatné Přijatelné Dobré Výborné
0% 0% 0% 0% 100%

Náhodný recept

Hotový dort

Dort s tygrem

0 ratingsX
Velmi špatné Špatné Přijatelné Dobré Výborné
0% 0% 0% 0% 0%

Kategorie receptů

  • Bábovky (3)
  • Bublaniny (2)
  • Buchty (12)
  • Doba přípravy (85)
    • do dvou hodin (30)
    • do hodiny (27)
    • více než dvě hodiny (29)
  • Dorty (13)
  • Jiné (25)
  • Koláče (2)
  • Kynuté těsto (8)
  • Řezy (11)
  • Rolády (6)
  • Slané (5)
  • Těsta (5)
    • Listové těsto (3)
    • Odpalované těsto (2)
  • Vánoce (8)
  • Zákusky (19)

Hledání podle surovin

    Bílek Citronová kůra Citronová šťáva Cukr krupice cukr krystal Droždí Eidam Hera Hladká mouka Jedlá soda kakao Kandované ovoce Karamelový pudink Kečup Kukuřiční škrob kypřicí prášek Kyselina citrónová Mandle Mandlové aroma marcipán Med Mleté perníkové koření Mleté vlašské ořechy Mléko Moučkový cukr máslo Ocet Olej Ovoce Ovocná marmeláda Ořechy Piškoty Polohrubá mouka Potravinářské barvivo rostlinný tuk Rum Rumové aroma Salko Skořice mletá Smetana Solamyl Strouhaný kokos Strouhaný perník Sušené mléko Sádlo Sójová mouka Sůl Tuk tvaroh Vaječný koňak Vanilkový cukr Vanilkový pudink vejce Voda Černá káva čokoláda Šlehačka Šunka Švestky Želatina Žloutky
© pecemeradi.cz 2016

Pin It on Pinterest